Sunday, March 20, 2016

Marinerad citrongräskyckling

Receptet är jätteenkelt och går snabbt att tillaga - förbered bara marinaden kvällen innan eller samma dag om du har tid. Tyvärr glömde jag att köpa salladslök så fick ta en rödlök i brist på annat - därav det tråkiga och färglösa utseendet på bilden..

Fräsch smak som passar hela familjen! 



Antal: 4 port

600g kycklingfilé, strimlad
2 st citrongräs
2 msk fisksås
1 msk rårörsocker/muscovadosocker/honung

2 vitlöksklyftor, hackade 
1 chili, finhackad
3 salladslökar, strimlade
2 msk ingefära, riven
2 msk vitvinsvinäger
1 msk sesamolja
olja att steka i
(Släng gärna med lite mer grönsaker som finns i kylen!)

Serveras med jasminris eller blomkålsris

Gör så här

Krossa citrongräset och dela det på mitten, tillsätt kyckling, socker och fisksås och låt marinera i en plastpåse i minst en timme.

Hetta upp oljan i en wokpanna. Stek vitlök och chili och tillsätt kycklingen lite i taget tills det har fått fin färg.

Tillsätt resten av ingredienserna och fräs allt. Smaka av med salt eller mer fisksås