Antal: 4 port
600g kycklingfilé, strimlad
2 st citrongräs
2 msk fisksås
1 msk rårörsocker/muscovadosocker/honung
2 vitlöksklyftor, hackade
1 chili, finhackad
3 salladslökar, strimlade
2 msk ingefära, riven
2 msk vitvinsvinäger
1 msk sesamolja
olja att steka i
olja att steka i
(Släng gärna med lite mer grönsaker som finns i kylen!)
Serveras med jasminris eller blomkålsris
Gör så här
Krossa citrongräset och dela det på mitten, tillsätt kyckling, socker och fisksås och låt marinera i en plastpåse i minst en timme.
Hetta upp oljan i en wokpanna. Stek vitlök och chili och tillsätt kycklingen lite i taget tills det har fått fin färg.
Tillsätt resten av ingredienserna och fräs allt. Smaka av med salt eller mer fisksås